Uitzien naar Kerstmis

Medeparochianen,

Onze omgeving staat al enkele weken (soms zelfs maanden!) in het teken van Kerstmis. Al vroeg worden de kerstmarkten aangekondigd, de een nog groter dan de ander. Hebben we dit misschien nodig om ons alvast een beetje ‘zachtmoedig’ te maken?

Het lijkt er wel op, want tegelijkertijd laait de ruzie, herrie en tweestrijd op. De ‘goed heiligman’ heeft heel wat te verduren. Zijn komst brengt niet alleen zoetigheid met zich mee, maar ook veel zure en bittere snoepjes; zijn (hulp)Pieten  strooien niet zoveel meer, want ze worden bekogeld met scheldkanonnades of rotte eieren…

De ‘goed heiligman’ is het land nauwelijks weer uit, en nog luider schalt de muziek door winkels en straten. Veel glitter en glamour om op te vallen tussen de massa’s aangeboden spullen. En de mensen razen gespannen van de ene winkel naar de andere. Kerstmis zou immers geen Kerstmis zijn als men die laatste versie van computer, telefoon of spel niet  zou bemachtigen! Kerstmis zou zeker geen Kerstmis zijn als men geen overvolle tafels van eten drinken kan voorzetten…

Hopelijk komt er een kentering… De komende dagen zingen we met z’n allen over vrede op aarde, over het kleine kind in de kribbe die vrede en gerechtigheid komt brengen. Ja dan voelen we ons écht als mensen van goede wil. Ja, in zo’n wereld willen we graag leven.

Ik wens u en mij een Zalig Kerstmis toe, die ons niet alleen hoop brengt op zo’n wereld, maar die ons aanmoedigt om er ook aan mee te werken! Ik wens u een Nieuwjaar toe vol zegen van het Kerstkind, die ons opnieuw een kans geeft om die wereld van vrede en gerechtigheid waar te maken.

P. Bronneberg, uw pastoor

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑