Covid-19: Geen H. Missen in het weekend t/m Paasmaandag 13 april, geen vieringen in Goede Week

Liturgische vieringen rond Pasen
De Nederlandse bisschoppen hebben aangekondigd dat de publieke liturgische vieringen met Palmzondag, de andere dagen in de Goede Week (het Paastridu├╝m) en met Pasen dit jaar worden afgelast. Dit gebeurt met grote pijn in het hart. Alle maatregelen die de bisschoppen in Nederland eerder in verband met het coronavirus hebben afgekondigd op 28 februari en 13 maart, worden nu verlengd tot en met maandag 13 april (Tweede Paasdag).

Al eerder kondigde paus Franciscus vergelijkbare maatregelen aan. De maatregelen die de overheid in Nederland heeft genomen gelden tot en met 6 april. De bisschoppen zien zich echter genoodzaakt ook tot en met Pasen nu al een beslissing te nemen in verband met de voorbereidingen voor de liturgische plechtigheden, die niet goed plaats kunnen vinden in de huidige situatie. Verder is de noodzaak er vanwege de gezondheid van de gelovigen, onder wie ook kwetsbare personen.

Wanneer zijn er wel vieringen?
Door de week vinden de H. Missen plaats in de grote kerk in plaats van de sacristie:
Maandag: 19.00 in Gulpen
Dinsdag: 09.00 in Wijlre
Woensdag: 19.00 in Gulpen
Donderdag: 09.00 in Wijlre
Vrijdag: 19.00 in Gulpen

Doopselvieringen en uitvaarten
Deze zullen in overleg met de familie in besloten kring plaatsvinden.

Paascommunie voor zieken thuis
Deze zal niet plaatsvinden.

Misintenties vervallen missen
Vanwege de getroffen maatregelen zijn en zullen de weekendmissen vervallen. Maar, daar stonden verschillende intenties die opgegeven waren! Wij vragen de families om contact met ons op te nemen om een nieuwe datum door te geven.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑