Moeders, Moederdag, Maria

Bij gelegenheid van moederdag heeft onze stagiair José Guerrero een woordje voor alle moeders, en natuurlijk ook enkele mooie liederen, die net als José zelf ondertussen, Colombiaans maar ook een beetje Nederlands zijn.

Beste broeders en zusters,

Vandaag is een heel bijzondere dag, voor ons allemaal maar vooral voor de moeders. Ja, vandaag is het ook moederdag. Daarom beste moeders: Proficiat en moge God jullie altijd zegenen en begeleiden in deze taak, missie en gave die jullie van Hem gekregen hebben, en dat de Maagd Maria die ook moeder is van Jezus en van ons allemaal, jullie moge steunen en tot voorbeeld van een liefdevolle moeder zijn.


Vandaag op de vijfde zondag van Pasen zegt de Heer tot ons: “Laat uw hart niet verontrust worden”. Misschien verontrust ons deze corona crisis, maar God zegt tot ons “houd moed, ik ben met jou in deze moeilijke momenten”. Misschien bevinden wij ons in een moment van onzekerheid, maar in deze onzekerheid komt de Heer Jezus om ons zekerkeid te geven, Hij zegt tegen ons: “Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven”.

Op onze weg komen wij obstakels tegen, maar zulke obstakels zijn tijdelijk. Laten wij ons verheugen broeders en zusters, want de Heer zal ons helpen om deze obstakels te overwinnen en naar het geluk leiden.
Ik wens jullie allemaal een mooie zondag toe, en nog een keer mijn beste wensen voor alle moeders.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑