Wij gaan weer open!

Na vele weken  ‘on-line kerk’ en ‘thuiskerk’ wordt het vanaf  1 juni weer mogelijk om  samen te komen in onze eigen kerk! Dat verheugt ons, ook al gaat het voorlopig onder bepaalde voorwaarden. We gaan weer open en volgen daarbij de protocollen die zijn opgesteld door de Nederlandse kerkprovincie.

De H. Missen zullen vanaf 1 juni, Pinkstermaandag, weer gaan plaatsvinden op de vaste tijden, dus in Gulpen op zaterdagavond om 19.00 uur en zondagmorgen om 11.00 uur en in Wijlre op zaterdagavond om 17.30 uur en zondagmorgen om 9.30 uur.

De belangrijkste  voorschriften die U gaat merken, zijn:

1. De verplichting  tot aanmelding
  2. De beperking tot 30 deelnemers vanaf 1 juni en (naar verwachting)  100 deelnemers vanaf 1 juli
  3. De verplichting tot het houden van  1.5 m afstand van andere bezoekers die niet tot uw huisgezin behoren.
  4. Uitreiken van de H. Communie mag pas vanaf 14 juni onder daarvoor geldende voorwaarden.

U kunt het protocol voor gelovigen hier downloaden:

Aanmelden

Aanmeldingen kunnen alleen telefonisch gedaan worden,  op een verschillend telefoonnummer voor Wijlre en voor Gulpen.  Aanmelden voor vieringen in juni is mogelijk vanaf heden.  Aanmelden voor vieringen in juli  is mogelijk vanaf maandag 22 juni.

Aanmelden  voor H. Missen in Wijlre:

Aanmeldingen kunnen  alleen telefonisch, bij Annie Huveneers, telefoon nummer 043-4502261 (bij voorkeur na 18.00 uur ’s avonds ).
U kunt zich voorlopig al aanmelden voor de H. Missen op de volgende dagen:

Maandag 1 juni 9.30 uur
Zaterdag 6 juni 17.30 uur
Zondag 7 juni 9.30 uur
Zaterdag 13 juni 17.30 uur
Zondag 14 juni 9.30 uur
Zaterdag 20 juni 17.30 uur
Zondag 21 juni 9.30 uur
Zaterdag 27 juni 17.30 uur
Zondag 28 juni 9.30 uur

Aanmelden  voor H. Missen in Gulpen :

Aanmelden kan alleen telefonisch, via het  parochiekantoor,  telefoon nummer 043- 4501226.
U kunt zich voorlopig al aanmelden voor de H. Missen op de volgende dagen:

Maandag 1 juni 11.00 uur
Zaterdag 6 juni 19.00 uur
Zondag 7 juni 17.00 uur (ivm langere viering in de ochtend  in Wijlre als alternatief voor de Bronk).
Zaterdag 13 juni 19.00 uur
Zondag 14 juni 11.00 uur
Zaterdag 20 juni 19.00 uur
Zondag 21 juni 11.00 uur
Zaterdag 27 juni 19.00 uur
Zondag 28 juni 11.00 uur

Plaatsing

Plaatsing gaat op volgorde van aanmeldingen. Wij verzoeken U om U bij voorkeur niet voor twee dagen in één weekend aan te melden, om ook andere parochianen de kans te geven om deel te nemen.  Mochten er méér dan 30 aanmeldingen zijn, dan zal er op zondagmiddag om 17.00 uur een extra eucharistieviering zijn, die wisselend in Gulpen of in Wijlre plaatsvindt.  U hoort dit direct bij aanmelding en kunt dan al aangeven of U daarvan gebruik wenst te maken of niet.

Het schema van de extra viering om 17.00 uur op zondagmiddag is als volgt:
1 juni Wijlre
7 juni in Gulpen
14 juni Wijlre
21 juni Gulpen
28 juni Wijlre

In juni zal nog elk weekend een H. Mis online worden gezet,  zodat digitaal meevieren ook mogelijk is.

Toegangscontrole

We zijn helaas genoodzaakt om toegangscontrole toe te passen. Alleen degenen die op de lijst staan aangemeld, krijgen toegang tot de kerk. We moeten misschien ook mensen teleurstellen, zeker in de maand juni. Dat klinkt streng, maar hopelijk heeft u daar ook begrip voor. Alleen samen komen we door de coronacrisis.

Situatie na  1 juli

Vanaf 1 juli blijven alle protocollen hetzelfde, behalve dat het waarschijnlijk is toegestaan om 100 in plaats van 30 deelnemers  per viering toe te laten.  Afhankelijk van hoe alles in juni verloopt, zullen de wijzigingen voor juli tijdig bekend worden gemaakt.

Vragen

Voor alle vragen kunt U terecht bij de deken  en op de U bekende telefoonnummers van de parochiekantoren.