Zaterdag online Lourdesmis vanuit Valkenburg

Komende zaterdag 30 mei wordt op speciaal verzoek van het Huis voor de Pelgrim bij de Lourdesgrot in Valkenburg een online heilige mis opgedragen door bisschop Harrie Smeets van Roermond. Deze viering begint om 17.00 uur en wordt live uitgezonden via de website/youtubekanaal van het Huis voor de Pelgrim. Onze deken Paul Bronneberg zal concelebreren.

Deze viering aan het einde van de Mariamaand mei is speciaal bedoeld voor iedereen die afgelopen weken op bedevaart naar Lourdes had willen gaan, maar noodgedwongen thuis moest blijven. “Op deze manier zijn we met z’n allen toch een klein beetje in Lourdes,” zegt directeur Olivier Dols van het Huis voor de Pelgrim.

De mis begint zaterdagmiddag om 17.00 uur. Dat is het tijdstip waarop normaal gesproken in Lourdes de dagelijkse sacramentsprocessie zou starten. Op deze wijze kan iedereen die naar de viering kijkt, zich toch met Lourdes verbonden weten. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om naar de grot in Valkenburg toe te komen. Alle belangstellenden kunnen de mis live volgen via internet: www.huisvoordepelgrim.nl

In Nederland zijn tal van Lourdesgrotten gebouwd. De grot in Valkenburg is een van de mooiste en lijkt het meest op het origineel in Lourdes zelf. De grot op de Cauberg is ruim 90 jaar geleden uitgehouwen in mergel. Normaal gesproken zijn er in de meimaand en op belangrijke Mariafeesten regelmatig vieringen, maar die konden dit jaar vanwege de coronacrisis ook niet doorgaan.

Meer informatie:
Matheu Bemelmans: 06 – 21503933 of m.bemelmans@huisvoordepelgrim.nl

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑