Kijk naar Maria…

Bij het schrijven hiervan zijn veel mensen op vakantie. De straten en pleinen zijn intussen gevuld met mensen die van overal komen, om rust en ontspanning te vinden. Opvallend is het hoe vaak mensen de kerk even binnenlopen, een kaarsje aansteken en moment van rust zoeken bij de beeltenis van onze hemelse moeder Maria.

Wat zou het toch zijn dat van haar beeltenis zo’n aantrekkingskracht uitgaat, is de vraag die dan bij met opkomt. Jong en oud nemen de tijd, voor Maria, voor zichzelf of toch voor God!

Hoe kijk ik zelf naar Maria?  Je ziet dan dat beeld voor je van die vrouw met de eeuwige glimlach, die haar goedheid en betrokkenheid op mensen aangeeft. Vaak met open armen, alsof ze wil zeggen dat we bij haar welkom zijn! Alleen al het zien van haar beeltenis brengt troost en bemoediging! Dikwijls ook met de vinger verwijzend naar Jezus, alsof ze wil zeggen: Hij is de belangrijkste, om Hem gaat het.

Het is alsof ze iets duidelijk wil maken aan diegenen die naar haar kijken: “Doe maar wat Hij u zeggen zal”. Maria wil ons dus de weg wijzen… dat kaarsje staat dus symbool voor dat figuurlijke licht dat zij ons wil zijn.

Op 15 augustus vieren we het belangrijkste feest van Maria, Maria Tenhemelopneming. Wij geloven immers dat zij deelt in Gods heerlijkheid. Daar zal zij voor ons ten beste spreken.

In deze vakantiedagen, zoekend naar rust en troost, wijst zij ons de weg! We hoeven alleen maar op te kijken naar haar.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑