Allerzielen: Vieringen in Coronatijd

Met het oog op de viering van Allerzielen zijn de beperkingen door Corona extra pijnlijk. Vanwege het beperkte aantal van 30 bezoekers zullen er daarom op zondagmiddag extra vieringen gehouden worden: Om 16.00 uur in Wijlre en 17.00 uur in Gulpen. Verder zullen in alle vieringen van het weekend van zaterdag 31 oktober en zondag 1 november de namen van de overledenen van het afgelopen jaar genoemd worden. U kunt zich dus aanmelden voor één van de vieringen gedurende dit weekend. Mocht een viering vol zijn, dan hoort U dat bij aanmelding.
De mogelijkheden zijn dan:

Voor Wijlre: Zaterdag 17.30 uur of zondag 9.30 uur of zondag 16.00 uur
Voor Gulpen: Zaterdag 19.00 uur of zondag 11.00 uur of zondag 17.00 uur

Op zondagmiddag 1 november zal er in plaats van het Allerzielenlof in beide parochies een uitstelling en moment van aanbidding van het Allerheiligste plaatsvinden, van 14.00 uur tot 16.00 uur. Tijdens deze uren kan een ieder de kerk betreden om Gods kracht en troost te vragen door gebed en/of een kaars te ontsteken.

In Wijlre zal de lichtjesviering niet door kunnen gaan! Kinderen worden uitgenodigd om op zondagmiddag hun wens of gebed te komen ophangen in de levensboom.

Om te voorkomen dat er teveel mensen zich verzamelen op het kerkhof, zullen de diaken en deken, op een gepast moment de graven zegenen op de kerkhoven.

Op deze wijze kunnen wij onze dierbaren gedenken, binnen de mogelijkheden van deze tijd.