Nieuwe stagiair

Mijn naam is Jean Leonard Ratokiniaina, ik ben 31 jaar oud, afkomstig uit Madagaskar (Afrika). Ik kom uit een groot boerengezin, dat uit vader, moeder, 4 zussen en 3 broers bestaat. Een zusje van mij is op 10-jarige leeftijd aan malaria gestorven. Ik zelf ben de zesde van acht kinderen. Nu ben ik priesterstudent van het Internationaal Diocesaan Missionair Grootseminarie Redemptoris Mater Bisdom Roermond, gevestigd in Blankenberg te Cadier en Keer. Ik ben student van het zesde jaar in het Grootseminarie Rolduc.

Ik ben God heel dankbaar dat Hij mij deze roeping tot het priesterschap heeft geschonken en mij naar Nederland heeft geroepen.

Eén keer per jaar wordt in Italië een internationale ontmoeting gehouden voor alle nieuwe kandidaten ter wereld die beschikbaar zijn om overal te gaan werken zonder voorwaarden, zoals Jezus Christus deed met zijn leerlingen. In deze ontmoeting worden,door loting, alle kandidaten naar de verschillende seminaries ter wereld gestuurd en zo werd ik in 2013 hier naartoe gezonden voor het Bisdom Roermond. Voor mij was het een grote verrassing en een groot wonder. Toen ik hoorde dat ik voor het Bisdom Roermond was bestemd, wist ik nog niet waar Nederland lag. Ik kon zelf deze ontmoeting niet beleven vanwege mijn visum, maar ik gaf mijn beschikbaarheid om overal toe te gaan. Dit is een avontuur, maar een avontuur met Christus. Dit is een werk van God en niet van mij. Ik ervaar dat God van mij houdt zoals ik ben en ook dat Hij mij zonder condities heeft geroepen.

Ik ben heel dankbaar ten eerste aan God en aan mijn catechisten van de Neocatechumenale Weg die mij het Kerygma (de verkondiging van de Blijde boodschap) gratis hebben verkondigd dat namelijk God van mij houdt zoals ik ben, Jezus Christus is gestorven en verrezen voor mijn redding. Dit Kerygma heeft mij gered en laat mij de barmhartigheid en de liefde van God zien, daarom ben ik ook beschikbaar om deze verkondiging, deze blijde boodschap aan andere mensen over te brengen.

Als nieuwe stagiair van de parochies van Gulpen en Wijlre ben ik heel blij en dankbaar dat ik bij pastoor-deken Bronneberg mijn parochiestage mag lopen. Als stagiair wil ik graag de pastorale werken hier in Zuid-Limburg leren kennen. Ik hoop dat het goed zal gaan met de hulp van God, van pastoor-deken Bronneberg en u allemaal.

Dankuwel.