Kerstmis voor de kinderen

Door de aangescherpe maatregelen per 15 december gaan onderstaande activiteiten niet meer door.

De gezinsvieringen met kerstspel op Kerstavond zullen in Wijlre en in Gulpen dit jaar vervallen, maar in beide kerken is een ander aanbod voor gezinnen: 

In Wijlre:
De kerk van Wijlre is op kerstavond open van 16 tot 19 uur. De kinderen zijn welkom om 16.30 uur en om 18 uur om te komen luisteren naar het Kerstverhaal. Dat duurt ruim 20 minuten. Kinderen mogen ook verkleed komen als bijv. herder, engel, koning of schaapje.  Er mogen maximaal 30 kinderen komen en aanmelden van te voren is noodzakelijk. Dat kan telefonisch bij Annie Huveneers (bij voorkeur na 18 uur) onder nummer 043-4502261.

De kinderen die niet naar het kerstverhaal kunnen komen luisteren, kunnen wel naar de kerk komen om hun Kerstster in de kerstboom te komen hangen bij de kerststal. Alle kinderen kunnen een kaarsje aansteken bij de kerststal en krijgen een leuke attentie mee naar huis met een kerstgedachte. De kerststerren worden op school uitgedeeld. De kinderen kunnen die thuis knutselen en meebrengen op Kerstavond.  Tijdens het voorlezen van het kerstverhaal tussen 16.30 en ongeveer 17.00 uur en tussen 18 en ongeveer 18.30 uur zal het ophangen van de ster niet  mogelijk zijn.  Er is muziek in de kerk als er geen kerstverhaal wordt voorgelezen. 

In Gulpen:
De kerk van Gulpen is op kerstavond open van 16 tot 18 uur. Gezinnen zijn welkom om binnen die uren de kerk te bezoeken en kunnen aan de hand van een boekje wat bij binnenkomst uitgedeeld wordt de ‘kerstroute 2020’ lopen in de kerk. Een kerstwens schrijven en in de grote boom hangen, het stalletje bezoeken, een kaarsje aanmaken, het verhaal van kerstmis lezen of luisteren. Het boekje mag na de route mee naar huis. Er staat een mooi verhaal in voor thuis en een knutselopdracht om aan te werken en een ander blij mee te maken als het af is. 

We hopen vele kinderen en ouders op deze manier een gelegenheid te bieden de geboorte van Jezus in de kerk te gedenken en vieren, ook al is het anders dan we gewend waren.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑