Nieuwe benoemingen

In een aantal omliggende parochies zijn dit weekeinde nieuwe benoemingen bekend gemaakt. Het gaat om een nieuwe pastoor en twee kapelaans voor de parochies Epen, Mechelen en Slenaken.

Pastoor-deken Paul Bronneberg (55) van Gulpen is met ingang van 1 juli benoemd tot pastoor van de parochiefederatie EMS. Dat zijn de parochies Sint-Paulus’ Bekering in Epen, H. Johannes de Doper in Mechelen en H. Remigius in Slenaken. Hij volgt hier pastoor Rick van den Berg op, die om gezondheidsredenen zijn taak heeft moeten neerleggen. Bronneberg blijft daarnaast pastoor van parochie H. Petrus in Gulpen en H. Gertrudis in Wijlre en deken van het dekenaat Gulpen.

In dezelfde parochies (Gulpen, Wijlre, Epen, Mechelen en Slenaken) wordt met ingang van 1 september ook kapelaan Marthoma Alexander (32) benoemd als assistent van deken Bronneberg. Kapelaan Alexander was tot nu toe actief in de parochies van Venray en Smakt en de dorpen Ysselsteyn, Merselo, Vredepeel, Leunen, Veulen en Heide. Alexander komt oorspronkelijk uit India. Hij werd twee jaar geleden tot priester gewijd en was sindsdien actief in Venray.

Deze zomer wordt Vins Siju Bysingh (31) in zijn thuisbisdom in India tot diaken gewijd. Met ingang van 1 september wordt hij benoemd tot diaken-assistent in de parochies van Gulpen, Wijlre, Epen, Mechelen en Slenaken. Het is de bedoeling dat Siju volgend jaar tot priester wordt gewijd.