“Zie de vogels in de lucht en de bloemen op het veld…”

Bij het schrijven van dit stukje trekken ontelbaar velen weer op naar hun vakantiebestemming. Vaak heel ver weg, urenlange reizen en files trotserend. Je moet er wel wat voor over hebben, is mijn gedachte!

Genietend van een heerlijk kop koffie aan de keukentafel zie ik plotseling een heel klein vogeltje op het dakterras. Een beetje muskleurig, maar fijner gebouwd en met een heel beweeglijk staartje. IJverig zocht ’t naar iets lekkers. Telkens als dit vogeltje even op vloog zag ik een oranjebruine flits in zijn staart veertjes. Geregeld bleef ’t even stilstaan en trilde dan hevig met dat wonderlijke staartje. Alsof het telkens even polste hoe ‘t het ervoor stond, zo tussen hem en mij.

Ja, zo gebeuren er vaak wonderlijk mooie dingen voor je ogen, als je ‘t tenminste wil zien! Gewoon thuis, maar ook op andere vakantieplaatsen. Misschien zelfs wanneer je in de file geduldig staat te wachten…

Deze wonderlijke mooie dingen zijn allemaal een gave van onze goede God. Evenals wijzelf! Die maken ons blij en hoopvol.

Ik hoop dat u allen, waar dan ook, een mooie vakantie hebt gehad. Hebt mogen genieten van de schoonheid van Gods schepping. Ons gemeenschappelijk huis, zoals paus Franciscus het zegt. Met hernieuwde kracht mogen we nu verder zorg dragen voor de Schepping.

P. Bronneberg, pastoor-deken

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑