Kom tot Hem, wie je ook bent…

Wel of geen maatregelen, wel of geen beperkingen, maar de prachtige kerststallen sieren wederom ons Heuvelland of onze woningen. Gezinnen of verenigingen deden weer veel moeite om de kerstgedachte levend te houden.

Zonder woorden brengen de beelden een boodschap tot ons, van vrede en hoop. Zie de tederheid en de warmte waarmee Jozef en Maria het Kind omringen. Maar zie vooral het Kind in de voederbak: in armoede geboren, Hij mag er zijn zoals Hij is.

Het pasgeboren Kerstkind, verwelkomt eenieder die er komt met open armen. Ook tot ieder van ons wil Hij zeggen: “Je bent welkom, zoals je bent”. In de stal wordt immers geen onderscheid gemaakt tussen de geleerde koningen in hun rijke gewaden of de oplettende herders met hun kudde. Ongetwijfeld denkt iedereen het zijne ervan en beleven ze dit bijzonder moment op een eigen en persoonlijke manier. Maar één ding is zeker. Ze zijn er, en weten “Ja, God is met ons”!

In onze kerkgebouwen en op vele andere plaatsen mogen wij deze dagen weer dit beeld aanschouwen. Met open armen ontvangt Hij ook ons! Zie dan de herders en de wijzen die de weg vonden, al dan niet via een omweg. Hun hart werd vervuld van vrede en vreugde. Hoopvol en dankbaar vertrokken ze.

Ik wens ons allen toe dat ook wij de stap durven zetten om Hem te naderen. Ons niet te groot of te klein voelen, te rijk of te arm. Dan alleen zullen we Hem erkennen als de “Emmanuel”, de God met ons. Kerstmis zal dan ook voor ons het feest van hoop zijn, van vrede en vreugde.

Namens ons kerkbestuur en het pastorale team, wens ik u allen van harte een Zalig Kerstfeest en een zegenrijk 2022.

P. Bronneberg, pastoor-deken

Foto:
Kribkeswandeling Epen, (c) Carol den Hoed, met toestemming geplaatst.