Pasen: Gods liefde die overwint…

Terwijl we de oorlog van corona nog niet hebben verwerkt, worden we al geconfronteerd met de volgende oorlog. Zelfs wanneer deze ver weg in alle hevigheid woedt, ontkomen wij er niet aan hier ook mee geconfronteerd te worden. Dagelijks zien we beelden of horen we berichten over bombardementen, vernietiging of vluchtende mensen op zoek naar een beetje veiligheid. Machteloos moeten we toezien hoe leiders het spoor bijster raken!
Tegelijkertijd zien we hoe nationale en internationale acties worden opgezet om de eerste nood proberen te verlichten. Hoopvol zien we hoe deze oorlog mensen verenigt. Plotseling is het klagen over de coronagevolgen verstomd en zet men zich in om mensen te helpen.
Uitkijkend naar het Paasfeest, mag de hoop ons aanzetten dat kwaad niet het laatste woord zal hebben, maar dat wij ons inzetten voor meer rechtvaardigheid. Het nieuwe leven, Gods liefde, overwint iedere vorm van haat of geweld. God laat de mens immers niet in de steek! Hier mogen wij van getuigen, door concrete daden van naastenliefde.
Dan zal Pasen werkelijk het feest zijn van een nieuw leven.
Namens de kerkbesturen wens ik u en uw dierbaren, een Zalig Paasfeest toe.

Deken P. Bronneberg

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑