14 september: Gebedsdag voor vrede in Oekraïne

De Europese bisschoppenconferentie (CCEE) heeft woensdag 14 september uitgeroepen tot een dag van gebed voor vrede in Oekraïne. Ook alle Nederlandse bisdommen doen hieraan mee. In het bisdom Roermond is er woensdag in bijna alle dekenaten een gebedsviering.

In het dekenaat Gulpen is deze viering op woensdagavond in de kerk van St.Petrus in Gulpen. Het programma is:

18.00 uur: Stille aanbidding van het Allerheiligste
18.40 uur: Vespers
19.00 uur: H. Mis

Met de deze gebedsactie wil de Rooms-katholieke Kerk in Europa haar nabijheid en solidariteit met de Oekraïners tot uitdrukking brengen. Ook in de Vastentijd werd door CCEE om gebed gevraagd voor vrede in Oekraïne. Dit keer is voor één gezamenlijke dag van gebed gekozen.

De datum van 14 september is niet toevallig gekozen. De Kerk vier dan het feest van Kruisverheffing, dat ook in de Oosterse ritus op bijzondere wijze wordt gevierd. Naast gemeenschappelijk gebed vraagt CCEE ook om gelegenheid voor stille aanbidding van het Heilig Sacrament.

Het volledige artikel is te lezen op de website van het Bisdom Roermond: