Bijbelverhalen als medicijn tegen Depri-maandag…

Volgens een (onwetenschappelijke) formule is de maandag van de laatste volle week in januari de meest deprimerende dag van het jaar. Goede voornemens dreigen te mislukken en vakantie is nog zo ver weg! Dagen zijn nog kort, en op maandag begint de werkweek voor velen! Ja, hier zou je wel eens neerslachtig of mismoedig van kunnen worden!!! Opgelet dus voor 23 januari, Deprimaandag, of Blue Monday!

Graag uw aandacht voor enkele Bijbelse figuren die hier alles vanaf wisten, en hoe zij dit te boven kwamen. Neem daarom even de Bijbel en zoekt de volgende verhalen op:

Job (boek Job, hoofdstuk 30) – Elia (1e boek der Koningen, hoofdstuk 19) – Naomi (boek Ruth) – de grote koning David (lees psalm 42 of psalm 22) – Jona (Jona, hoofdstuk 4).

En warempel, je zult ontdekken dat er nog zoveel is om dankbaar voor te zijn. Verwonder je over de schoonheid en de kracht van de natuur; put vertrouwen uit het kleinste teken van hoop; geniet van de meest eenvoudige tekenen van nabijheid van familie en vrienden; ervaar dat God geen mens vergeet; denk niet altijd aan jezelf: de beste manier om vrienden te maken, is om er één te zijn!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑