Adventsconcert Akens Domkoor 9 december

Een ensemble van het Mädchenchor van de Dom in Aken komt op zaterdag 9 december om 18.00 uur een adventsconcert geven in de St. Gertrudiskerk in Wijlre. Zij zingen een tiental liederen voor de Advent van klassieke en moderne componisten. Er worden ook enkele werken op het orgel gespeeld. Het programma duurt een uur en eindigt met een paar kerstliederen. De toegang is gratis, er wordt een vrije gave gevraagd.

Het Mädchenchor bestaat wel uit ongeveer 150 meisjes, maar bij het concert komt er een kleinere groep. Dirigent is Marco Fühner, met organist Bernhard Pfeiffer. Zij zochten een mooie kerk in Zuid-Limburg om hun grote adventsconcert in de Dom voor te bereiden, dat gebeurt dus in Wijlre. De meisjes volgen naast hun gewone school een koorscholing, dus zij zingen bijna professioneel.

Op het programma staan onder andere klassieke werken van Mendelssohn en Tomas de Victoria, maar verder veel frisse stukken uit onze eigen tijd. De meeste werken worden a capella gezongen. Orgelkring Wijlre zorgt voor de ontvangst in de kerk.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑