Voor wie brand jij een lichtje?

Dertien kerken en kapellen in Limburg – waaronder de St.Petruskerk in Gulpen – werken mee aan
de actie ‘Voor wie brand jij een lichtje?’.

https://www.brandeenlichtje.nl/

Iedereen wordt uitgenodigd om op de kortste dag van het jaar – woensdag 21 december – (online) een kaarsje te branden. De opbrengst van de actie komt ten goede aan kankeronderzoek in Limburg. Bisschop Harrie Smeets, die zelf ook aan kanker lijdt, ondersteunt de actie.


Het idee is dat op de kortste dag van het jaar (21 december) in heel Limburg duizenden kaarsjes branden. Een kaarsje voor een speciaal iemand, voor alle zieken, voor een geliefde of om zelf steun te vragen of aan iemand te herdenken of iemand te herdenken. Het is de bedoeling dat alle kaarsen samen in deze donkere tijd van het jaar een zee van licht vormen. Wie wil kan zich online aanmelden en een donatie overmaken. Op woensdag 21 december steken de initiatiefnemers namens iedereen alle kaarsjes aan. Deelnemers kunnen zelf kiezen in welke van de dertien kerken of kapellen hun kaarsje aangestoken wordt.

De opbrengst van de gedoneerde lichtjes komt ten goede aan baanbrekend en wetenschappelijk
kankeronderzoek in het Maastricht UMC+ en partnerziekenhuizen in Limburg. Deze campagne is een initiatief van Kankeronderzoekfonds Limburg en wordt georganiseerd in samenwerking met dertien kerken in het Bisdom Roermond die hun kapellen hiervoor openstellen.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑