Vastenactie 2024

De jaarlijkse Vastenactiecampagne staat dit keer in het teken van de gevolgen van klimaatverandering. De mensen in het zuiden van Zimbabwe zijn afhankelijk van gewassenteelt met regenwater. We maken o.a. kennis met Thandekile en haar gezin en hoe zij leren om te gaan met de klimaatveranderingen. De mensen worden bedreigd in hun voedselzekerheid. Ze zijn immers afhankelijk van kleinschalige
landbouw en regenwater. Maar dit systeem is echter heel gevoelig voor de klimaatveranderingen die afgelopen jaren zijn toegenomen, zoals lange droge periodes, overstromingen en cyclonen.
Men heeft een groot gebrek aan waterputten in het gebied en moeten daarom kilometers afleggen om water te halen. Met alle gevolgen van dien. De vastenactie wil, met uw bijdragen, deze mensen helpen. Mogen ze rekenen op uw hulp? Bij het parochieblad van februari is daarom een klein envelopje bijgevoegd. Hier kunt u uw bijdrage in deponeren en het envelopje afgeven in de kerk, of in de brievenbus van de pastorie.
Alvast hartelijk dank!