Goede voornemens…

Als het vuurwerk voorbij is, merk je al snel niet meer dat er iets nieuws is begonnen. De komende dagen trekken we naar familie en vrienden om het allerbeste te wensen, maar snel vervallen we in oude gewoontes. Hoe maak ik het nieuwe jaar écht anders dan het vorige?

Goede voornemens horen bij het nieuwe jaar. We willen in het diepst van ons hart allemaal wel afkomen van vastgeroeste manieren van doen en de deur openzetten voor frisse ideeën en een nieuwe aanpak. Toch is de ervaring dat we na enkele dagen er weinig meer van merken. Onopgemerkt val je terug op eigen comfortabele gewoontes en verzand je in precies dezelfde toestand als voorheen.

Toch hebben velen het nieuwe jaar begroet met vuurwerk. Schitterende kleuren en vormen verlichten even de hemel. Al schuilt er altijd gevaar en vereist ’t alertheid, en zijn de harde knallen voor ons niet noodzakelijk!

Maar toch… in dat mooie licht, ook al is het maar een flits, zie je de verwondering op het gelaat van elkaar; het is alsof je de ander met andere ogen bekijkt! Dit zou een goed voornemen kunnen zijn voor 2023: het goede en het mooie in elkaar te zien. Een voornemen, zelfs wanneer deze na een tijd vervaagt, de moeite waard om opnieuw op te pakken.

Ziet u wel, elk nieuwjaar is een kostbaar geschenk!

Ik wens u allen een zegenrijk nieuwjaar,

P. Bronneberg, pastoor-deken

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑