Ieder seizoen heeft zijn charme

Afgelopen weken was het hot idem op het nieuws: temperaturen op record hoogtes, en dat in de winter! Planten tonen al de eerste signalen van de lente… een mens zou van minder de tel kwijtraken. Maar gelukkig zijn er ook nog altijd zekerheden: Aswoensdag komt er aan… op weg naar Pasen! Een periode van bezinning, inkeer en vasten. Serieuze zaken, die niet altijd uitkomen, of op z’n minst, zaken die niet altijd onze voorkeur hebben.

Daarom gooien we de dagen voordien nog even alle remmen los! Iedereen op z’n eigen wijze, natuurlijk. In deze periode van het jaar kijken we niet raar op bij het zien van geschminkte of verklede mensen op straat. Wekenlang is men bezig met bedenken welke verkleedpartij het meest gepast zal zijn, welk masker spreekt aan, enz…

Uitbundig lachen, elkaar eens voor de gek houden, muziek. Jong en oud wil even meedoen aan dit spel. Een mens moet af en toe eens gek kunnen doen om er daarna weer serieus tegenaan te gaan!

De charme van deze periode is dat carnaval zo een soort ‘lenteschoonmaak van de ziel’ is. Het schept tegelijk een band met de mensen om je heen.

Oprechte humor, met respect naar elkaar, dat lucht op! Dat helpt ons om de periode erna, wanneer het serieuzer wordt, verder te kunnen.

Sjpasvolle carnaval toegewenst,

P. Bronneberg, pastoor-deken

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑