Vastenactie 2023

Vastenactie: Mensen onderweg

Op allerlei plaatsen op de wereld worden mensen gedwongen om hun huis te verlaten. Sommigen doen dat tijdelijk, anderen willen (of moeten) elders een heel nieuw leven opbouwen. Deze mensen onderweg staan dit jaar centraal tijdens de Vastenactie. De redenen waarom mensen hun huis verlaten, verschillen. Sommigen slaan op de vlucht vanwege oorlog, natuurrampen of omdat een overheid of een groot bedrijf de grond waarop ze leven, afpakt. Anderen vertrekken in de hoop op een beter leven in een ander land.

Er worden vier groepen ‘mensen onderweg’ onderscheiden: vluchtelingen, ontheemden, migranten en remigranten. Op dit moment is wereldwijd het grootste aantal mensen op de vlucht sinds de Tweede Wereldoorlog. Helaas blijkt de reis naar het geluk voor veel mensen een reis naar nog meer problemen te zijn. Vastenactie helpt mensen die ontheemd zijn wegen te vinden om in hun eigen onderhoud te voorzien, onder andere in Zuid-Soedan.

Steun Vastenactie: Maak uw bijdrage over op rekeningnummer NL21 INGB 0003 0000 46 ten name van Missiebureau Roermond onder vermelding van ‘Vastenactie’.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑