Voortzetting “Liturgische Vorming”: De Psalmen

Evenals afgelopen jaren zullen we ook dit jaar enkele bijeenkomsten aanbieden in het kader van “liturgische vorming”. Komende bijeenkomsten staan in het teken van de ‘psalmen’.
Wereldliteratuur! Eigen gebedsteksten van het volk van God, zowel in het Oude als het Nieuwe Testament. Wie ze leest, bidt, zingt, er bij mediteert, ziet zijn hele leven langs komen. Immers alles wat zich kan voordoen in het leven en de wereld van de mens is terug te vinden in de 150 psalmen. Maar tegelijkertijd verkondigt datzelfde psalmboek ons ook dat niets helemaal buiten God om gaat.

Zowel in vreugde en nood, ten tijde van vrede en dreiging, bij geluk en bij diepe tegenslag zoekt en vindt het boek van de psalmen het bij God. Vol vreugde, dan weer vloekend en tierend. En al duizenden jaren hebben mensen in die psalmen de kracht en de moed gevonden om inderdaad God te vinden in alle omstandigheden van het leven. Jezus zong psalmen.

In navolging van de Vormingsbijeenkomsten Liturgie zoals die in Gulpen hebben plaatsgevonden zijn er een drietal bijeenkomsten van 1,5 uur gepland, waarin de wereld en de cultuur van de psalmen worden voorgesteld en toegelicht, met veel nadruk op verklaring van de tekst en hun betekenis voor ons hier en nu, binnen en buiten de kaders van liturgie en kerkmuziek. Voorkennis is niet vereist, men is welkom!

De data van 2023 zijn: Zaterdag 30 september, 11 november, 9 december 2023 van 13.30 uur – 15.00 uur in het parochiezaaltje van Gulpen.
Aanmelding via: activiteiten@sgv-roermond.nl Er wordt een bijdrage van € 5,- per keer gevraagd!
www.sgv-roermond.nl

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑